Un veteran Marc-Alexis C?t?, una dintre cele mai influente figuri din franciza Assassin’s Creed, a dezvăluit ?ntr-o publicație pe LinkedIn că plecarea sa după mai mult de douăzeci de ani nu a fost voluntară. Acesta este punctul critic al știrii, deoarece declarația publică a lui C?t? contrazice narativa conform căreia ar fi refuzat un nou post la Vantage Studios, divizia formată după fuziunea dintre Ubisoft și Tencent.
C?t? a clarificat contextul plecării sale, confirm?nd că a rămas ?n poziție p?nă c?nd i s-a cerut să plece. Dezvoltatorul a detaliat motivul ?n mesajul său, indic?nd că decizia a fost a companiei:
"Știu că mulți s-au surprins c?nd au aflat că voi părăsi Assassin’s Creed, mai ales țin?nd cont de pasiunea pe care o am ?n continuare pentru franciză. Adevărul este simplu: nu eu am ales să plec."
"Ubisoft a decis să transfere conducerea seriei către cineva mai aliniat cu noua structură organizațională."
Punctul pozitiv, ?n ciuda plecării, este pasiunea demonstrată de C?t? și moștenirea sa ?n franciză. Acesta și-a ?ncheiat mesajul cu o metaforă despre dedicarea sa la munca:
"Ca cineva care a crescut inspirat de Star Trek: The Next Generation, mă vedeam ca fiind căpitanul navei Assassin’s Creed, cineva care o abandonează doar c?nd toți cei de la bord sunt ?n siguranță. Și exact asta am făcut, c?t de mult am putut."
Fostul șef al Assassin’s Creed, Marc-Alexis C?t?, a confirmat pe LinkedIn că nu a părăsit Ubisoft de bunăvoie, ci pentru că compania i-a "cerut să se retragă". C?t? a afirmat că Ubisoft a decis să transfer leadership-ul seriei către cineva "mai aliniat cu noua structură organizațională" a Vantage Studios, formată după fuziunea cu Tencent.