Viitorul seriei Metal Gear răm?ne indefinit, cu producătorul Noriaki Okamura confirm?nd la Real Sound că Konami ?ncă nu a decis ce cale să urmeze. Okamura a exprimat un interes personal ?n "re?nvierea" Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, unul dintre jocurile favorite ale faniilor și dezvoltatorilor, dar a recunoscut dificultatea de a realiza un astfel de proiect.
Declarația a apărut ?n contextul unor asteptări mari că succesul lui Metal Gear Solid Delta ar fi condus la remasterizări ale altor titluri, cum ar fi Metal Gear Solid 4. Cu toate acestea, Okamura a subliniat că nu există planuri de a aplica aceeași metodologie de remasterizare tuturor jocurilor din franciză.
"?n acest moment, mă g?ndesc la ce să fac ?n continuare," a spus Okamura. "Cu Metal Gear, am reușit să creez oportunitatea ca oameni noi să experimenteze munca mea, așa că vreau să continui să fac asta. Cu toate acestea, ?ncă nu am decis ce vom crea. Ar putea fi remasterizări, dar putem ?ncerca și lucrări noi."
Producătorul a subliniat diversitatea seriei, care acoperă "de la pixel art p?nă la expresii cinematografice", făc?nd metoda de remasterizare și forma de exprimare diferite pentru fiecare operă: "Nu intenționăm să aplicăm metodologia pe care am creat-o pentru MGS Delta tuturor lucrărilor noastre, ci să luăm ?n considerare cea mai bună metodă pentru fiecare." Konami are ocazia de a capitaliza atenția nou descoperită asupra seriei, dar nu există ?ncă certitudine cu privire la următorul pas.