Midsummer Studios ?nchide ușile și anulează Burbank

Collapse
X

• Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GamesAreaBOT
    Senior Member
    • Feb 2011
    • 294

Midsummer Studios ?nchide ușile și anulează Burbank

Un scenariu al studiourilor independente fondate de veterani tocmai a primit o altă notă de trecere. Midsummer Studios, care s-a născut cu pedigree-ul lui Jake Solomon - numele din spatele succeselor precum XCOM la Firaxis Games - a confirmat că ?și ?nchide activitățile. Este acel scenariu pe care deja ?l cunoaștem: mult talent, o investiție inițială considerabilă, dar care nu rezistă primului iarnă aspră a industriei actuale. ?nainte de a stinge luminile, Solomon a decis să ?mpărtășească imagini ale proiectului pe care nu-l vom vedea niciodată finalizat, un simulator de viață numit Burbank, care acum odihnește ?n cimitirul de idei care "aproape s-au ?nt?mplat".
    "Personajele noastre folosesc IA pentru memorie, raționament și vorbire. Dar ?ntreaga noastră artă este creată de talentele noastre. Nu am avut niciun interes ?n a ?nlocui niciun dezvoltator cu IA", a clarificat Solomon.
    "Am construit un studio, am făcut un joc și sunt foarte m?ndru de am?ndouă", a mărturisit CEO-ul ?n rețelele sale sociale. Este un sentiment nobil, dar care nu plătește facturile dezvoltatorilor care acum trebuie să-și actualizeze CV-ul. Proiectul ?ncerca o abordare risipitoare prin combinarea narativei cu inteligența artificială, ceea ce, pentru mulți puriști, era deja un semn de avertizare. Conform directorului, personajele foloseau IA pentru memorie, raționament și vorbire, ceea ce ar fi permis ?n mod presupus să creeze orice persoană ?n orice poveste. Este amuzant să observăm cum industria ?ncearcă să v?ndă IA ca soluția magică pentru libertate totală, dar, ?n final, se pare că tehnologia nu a fost suficientă pentru a convinge investitorii să mențină sprijinul financiar.

Midsummer Studios str?nsese aproximativ 6 milioane de dolari ?ntr-o rundă condusă de Transcend Fund, cu participarea de giganți precum Krafton și F4 Fund. Fondată ?n 2024 alături de Will Miller și Nelsie Birch, compania părea să aibă sprijinul necesar pentru a-și lua zborul. Cu toate acestea, arde milioane ?ntr-o versiune pre-alfa care depinde de tehnologii experimentale este o pariere care rareori se termină bine ?ntr-o piață care nu iartă erorile de planificare.
    ?n cele din urmă, ?nchiderea Midsummer Studios este ?ncă un memento că numele faimoase și CV-urile strălucitoare de la Firaxis Games nu garantează stabilitate ?n lumea afacerilor. Este păcat să vezi efortul unei echipe dedicate să se transforme doar ?n "material pentru a visa ?mpreună", așa cum a spus Solomon, dar poate fi lecția necesară despre limitele utilizării IA ?n jocuri care ar trebui să se concentreze mai mult pe suflet și mai puțin pe prelucrarea datelor. Răm?ne de văzut unde se vor opri aceste talente și dacă ideea lui Burbank va fi refolosită de vreo companie care are picioarele mai pe păm?nt.

Echipa Games Area
Working...