Franciza care a încercat deja s? concureze cu Grand Theft Auto pare s?-?i fi g?sit destinul final într-un impas corporativ. Chris Stockman, directorul de design al primului Saints Row, a spus adev?rul pe Discord-ul dezvoltatorului s?u actual, Bit Planet Games, afirmând c? seria este "moart?". Conform lui, Embracer Group nu are "nici cea mai mic? capacitate" de a face ceva cu marca dup? restartul dezastruos din 2022. Este amuzant s? observ?m cum o companie care a cump?rat jum?tate din lume acum se comport? ca un colec?ionar care î?i ?ine relicvele în pod, preferând s? lase proprietatea intelectual? s? muceg?iasc? decât s? ofere o ?ans? celor care într-adev?r în?eleg despre ce este vorba.
Curriculumul recent al francizei este o succesiune de decizii gre?ite care au dus la închiderea Volition în 2023. Ultimul joc a fost primit cu un dezam?gire generalizat?, oferind o distrac?ie generic? într-o lume deschis? pe care nimeni nu a cerut-o. Stockman, care a încercat s? ofere o cale de sc?pare pentru serie prin subsidiara Plaion, a fost pur ?i simplu ignorat.
"Sincer, cred c? franciza este moart?, din nefericire. Am senza?ia c? Embracer nu are nicio abilitate de a face ceva cu ea. Am încercat tot ce am putut pentru a oferi o direc?ie de urmat, dar ei m-au ignorat complet", a dezv?luit directorul.
Embracer continu? s? adopte acea pozi?ie clasic? de t?cere absolut?, r?spunzând c? nu comenteaz? "zvonuri ?i specula?ii". Între timp, aniversarea de dou?zeci de ani a Saints Row se apropie acum în 2026 ?i singura celebrare pare s? fie doliul fanilor. Stockman a încercat chiar s? sugereze achizi?ionarea drepturilor de marc?, dar a explicat c? companiile de aceast? anvergur? rareori î?i vând IP-urile pentru a nu devaloriza pre?ul de vânzare al companiei în viitoarele runde de investi?ii. Este logica pie?ei care împiedic? creativitatea: mai bine s? de?ii un cadavru decât s? permi?i altcuiva s?-l readuc? la via?? ?i s? demonstreze c? tu ai fost vinovat pentru deces.Peisajul pentru cei care înc? sper? s?-i vad? pe Third Street Saints activi este dezolant. Embracer este concentrat? pe titluri precum Killing Floor 3, Darksiders 4 ?i noile Tomb Raider de la Crystal Dynamics, în plus un Dead Island 3 care probabil va ap?rea abia în 2028. Dac? exist? vreun plan secret pentru ga?ca din Steelport, cu siguran?? nu implic? omul care a contribuit la crearea fundamentelor jocului original.
Toat? situa?ia las? un gust amar, în special pentru c? seria ?i-a pierdut identitatea încercând s? fie politicamente corect? ?i sigur? într-un gen care cere exact opusul. Cu Embracer ?inând cheile sicriului, franciza ar trece doar în mâinile altcuiva într-un scenariu improbabil de licita?ie pentru faliment. Pân? acum, "Strap on" din marketing a devenit doar un accesoriu dintr-o er? pe care conducerea actual? pare s? nu ?tie cum s? o reproduc? sau încotro s? o duc?.