CEO-ul Build a Rocket Boy, Mark Gerhard, a decis s? transforme durerile de cap ale studioului în gameplay, realizând o mi?care care este aproape de supranatural. Dup? lansarea dezastruoas? a jocului MindsEye, marcat de erori tehnice ?i performan?e comerciale slabe, compania sus?ine acum c? a fost victima unei conspira?ii coordonate. R?spunsul la acest a?a-zis boicot vine sub forma misiunii "Blacklist", care va aduce o nou? protagonist? ?i, potrivit executivului, dovezi reale de spionaj corporativ ?i manipulare a imaginii. Este o tentativ? curioas? de a transforma un e?ec r?sun?tor într-o poveste de urm?rire, de?i linia dintre marketingul de criz? ?i victimizarea corporativ? pare din ce în ce mai sub?ire pentru cei care au urm?rit problemele structurale ale titlului înc? din prima zi.
„Avem dovezi foarte solide ?i am realizat investiga?ii foarte am?nun?ite de-a lungul lunilor de la lansare. Am identificat p?r?ile implicate ?i acum totul este în mâinile autorit??ilor din Regatul Unit ?i SUA. Pot confirma c? autorit??ile ne sprijin? în aceast? investiga?ie, dar acum este ?i responsabilitatea lor.” — a afirmat Gerhard, sugerând c? pân? ?i numele unor a?a-numi?i sabotori ar putea ap?rea în timpul jocului.
Acuz?rile sunt grave ?i implic? influenceri care ar fi primit bani pentru a vorbi negativ despre joc, pe lâng? utilizarea robo?ilor pentru a inunda re?elele sociale cu recenzii negative. Este o nara?iune convenabil? pentru un studio care a v?zut parteneriatul s?u cu IO Interactive pr?bu?indu-se f?r? ca fostul aliat s? recunoasc? vreuna dintre aceste acuza?ii de sabotaj. De?i CEO-ul admite c? lansarea a fost una dintre cele mai proaste din cariera sa, datele publice ale juc?torilor activi continu? s? scad?, ceea ce ridic? întreb?ri dac? comunitatea va înghi?i aceast? poveste de spionaj sau o va vedea doar ca o alt? cortin? de fum pentru a ascunde lipsa de rafinament tehnic de baz?.Cazul este acum supravegheat de autorit??i interna?ionale, dar Build a Rocket Boy pare hot?rât? s? fac? tribunalul s? aib? loc pe serverele jocului înainte de orice verdict real.
„L?sa?i-i s? fac? ce vor face, s? efectueze arest?ri sau anun?uri la momentul potrivit. Cred c? nu vom mai spune nimic despre acest lucru în acest moment. S? l?s?m doar cursul natural al justi?iei s? î?i urmeze drumul.” — a declarat executivul în încercarea de a închide subiectul, cel pu?in în afara ecranelor.
Utilizarea codului unui joc ca pies? de acuzare penal? este o mi?care f?r? precedent care ar putea s? se întoarc? împotriv? dac? dovezile promise în misiunea „Blacklist” nu reprezint? altceva decât presupuneri nefondate. Industria a v?zut lans?ri problematice recuperându-se prin munc? grea ?i actualiz?ri cinstite, dar învinov??irea agen?ilor externi pentru recep?ia rece a publicului este un drum riscant care poate îndep?rta ?i mai mult pu?inii juc?tori care au r?mas. Dac? aceast? „a doua ?ans?” promis? de Build a Rocket Boy va salva proiectul sau doar îl va îngropa sub un strat suplimentar de controverse juridice, este ceva ce vom descoperi odat? ce con?inutul va fi disponibil.