Angrenajul Activision nu se opre?te ?i, dup? toate aparen?ele, urm?torul capitol al celei mai cunoscute saga de împu?c?turi din lume are deja o lun? vizat? pentru lansare. Zvonurile care circul? intens pe re?elele sociale indic? faptul c? Call of Duty: Modern Warfare 4 ar trebui s? apar? în octombrie. Este genul acela de veste pe care o primim cu zâmbetul pe buze datorit? nout??ii, dar ?i cu o îngrijorare autentic? legat? de finisarea jocului, deoarece ciclul anual al francizei s-a dovedit tot mai obositor pentru echipele de dezvoltare.
P?strarea tradi?iei de a lansa un titlu pe an este o strategie pe care Microsoft pare s? o fi adoptat f?r? ezitare, chiar dac? acest lucru cost? inova?ia de care seria are atât de mult? nevoie. Ceea ce atrage aten?ia de aceast? dat? este încercarea de a evita aglomera?ia altor lans?ri gigantice care tind s? aglomereze pia?a la sfâr?itul anului. Alegerea lunii octombrie poate fi o mi?care defensiv? inteligent? pentru a asigura c? reflectoarele sunt toate îndreptate c?tre C?pitanul Price ?i compania înainte ca alte blockbustere s? apar? ?i s? distrag? aten?ia publicului. Este o mi?care ingenioas?, dar care dezv?luie o anumit? team? de concuren?? pe care nu am v?zut-o în anii anteriori.
"Urm?torul joc ar trebui s? continue abordarea seriei Modern Warfare relansat?", spun sursele care urm?resc proiectul, indicând c? povestea ?i gameplay-ul nu ar trebui s? se îndep?rteze mult de ceea ce am v?zut recent. Pe de o parte, este bine s? ai acel gameplay solid înapoi, dar pe de alt? parte, r?mâne acea senza?ie amar? c? doar achizi?ion?m o actualizare luxoas? la pre? de joc nou. Dac? proiectul este într-adev?r într-o faz? avansat?, un anun? oficial ar trebui s? apar? în curând, ceea ce ar explica de ce discu?iile despre fereastra de lansare s-au intensificat în ultimele zile.
Everyone predict when MW4 is coming out ?
I am going September 22nd pic.twitter.com/lxEu2zlNHE
— TDAWG (@tdawgsmitty) April 12, 2026
Marea întrebare care plute?te în aer — ?i care poate fi o dezam?gire pentru mul?i — este prezen?a titlului în Xbox Game Pass. În ciuda a?tept?rilor mari dup? achizi?ia de c?tre Microsoft, exist? zvonuri persistente care sugereaz? c? jocul ar putea s? nu intre în catalog chiar din prima zi. Dac? acest lucru se confirm?, va fi o decizie extrem de nepopular? ?i un semnal clar c? compania înc? nu ?tie cum s? echilibreze profitul din vânz?rile directe cu atrac?ia serviciului s?u de abonamente. Ar fi p?cat s? vedem o oportunitate de aur de a fideliza baza fiind ratat? din motive pur birocratice.I am going September 22nd pic.twitter.com/lxEu2zlNHE
— TDAWG (@tdawgsmitty) April 12, 2026
Deocamdat?, a?a cum orice fan adev?rat al Call of Duty ?tie, este bine s? fim reali?ti. Nici Activision ?i nici proprietarul Xbox nu au confirmat nimic. Ce avem sunt piese ale unui puzzle care sugereaz? un joc gr?bit pentru a asigura cifrele trimestriale, în timp ce noi sper?m ca, pe lâng? sosirea la timp, jocul s? aduc? ceva care s? justifice cu adev?rat timpul ?i banii no?tri.