Este impresionant s? vezi o companie care ?tie cu exactitate unde dore?te s? ajung? f?r? a trece peste al?ii. Bloober Team, care recent a lansat remake-ul excelent al lui Silent Hill 2, a decis s? fac? un pas ambi?ios extinzându-?i conducerea pentru a gestiona nu mai pu?in de ?apte titluri horror în dezvoltare simultan?. Ceea ce atrage cel mai mult aten?ia în aceast? mi?care nu este doar volumul de proiecte, ci ?i atitudinea CEO-ului, evitând acea cre?tere "nechibzuit?" întâlnit? la multe alte studiouri, unde finalul pove?tii implic? adesea concedieri masive pentru a corecta gre?elile de management. Este o gur? de aer proasp?t într-o pia?? care adesea pare s?-?i fi pierdut min?ile.
"Focalizarea este pe dezvoltare durabil?, disciplin? financiar? ?i stabilitate pe termen lung", a declarat conducerea companiei, subliniind c? nu inten?ioneaz? s? rezolve problemele prin concedieri. Pentru a gestiona acest monstru cu ?apte capete, care include dou? jocuri horror single-player ?i alte cinci în co-dezvoltare, Bloober Team a adus înt?riri importante. Thaine Lyman, fost la Activision ?i Wargaming, preia rolul de ?ef al studioului pentru a organiza aceast? linie de produc?ie aparent nesfâr?it?. Este o alegere strategic? interesant?, deoarece profesionistul are experien?a necesar? pentru a gestiona produc?ii de mare anvergur?, ceva de care compania va avea disperat? nevoie pentru a men?ine calitatea pe care am v?zut-o în lucr?rile recente.
Printre proiectele confirmate, exist? un nou titlu horror pentru platformele Nintendo ?i o proprietate original? în preg?tire de aceea?i echip? care a lucrat la Cronos: New Dawn. Pe lâng? Lyman, echipa de elit? include ?i pe Katya Baukova, venit? de la CD Projekt ?i Techland, pentru a se ocupa de parteneriatele globale, ?i pe Micha? Gembicki, care preia conducerea la publicare. Este o echip? "de vis" polonez? creat? pentru a se asigura c? Bloober Team nu î?i rateaz? oportunitatea în efortul de a cuceri lumea.
Studioul pare s? fi în?eles c?, în lumea horror, adev?ratul co?mar este gestiunea financiar? deficitar?. Aducând veterani din gigan?ii industriei pentru a se ocupa de partea birocratic? ?i strategic?, ace?tia încearc? s? protejeze dezvoltatorii de decizii pripite care deseori distrug idei bune. Trecerea la o structur? cu mai multe proiecte este o provocare uria??, dar dac? reu?esc s? men?in? acea "disciplin?" promis?, am putea asista la consolidarea unei noi for?e în gen. R?mâne de v?zut dac? numeroasele proiecte nu vor rezulta în câteva jocuri lansate prea repede, un lucru pe care l-am mai v?zut la studiourile care au încercat s? creasc? prea repede. Deocamdat?, încrederea lor este contagioas? ?i sper?m ca planificarea s? se traduc? în groaz? de calitate pe consolele noastre.