Pia?a de dezvoltare independent? ar trebui s? se preg?teasc? pentru o perioad? dificil?. Directorul executiv al Arrowhead Studios — echipa din spatele Helldivers 2 —, Shams Jorjani, a adus aceast? problem? în discu?ie într-o dezbatere cu Fernando Rizo, un profesionist de la Kaboodle Games. Cei doi au discutat zvonurile care circul? puternic pe scena din culisele industriei europene despre atitudinea defensiv? pe care proprietarul platformei a adoptat-o recent. Jorjani a subliniat c? a auzit numeroase plângeri din partea mai multor produc?tori, care relateaz? c? negocierile contractuale au stagnat ?i c? firma nu a r?spuns timp de luni. Aceast? lips? de transparen?? este o lips? de respect fa?? de studiourile partenere care se bazeaz? pe aceste fonduri pentru a-?i planifica bugetele creative.
Aceast? schimbare brusc? a comportamentului reflect? noile direc?ii stabilite de actuala conducere pentru divizia Xbox. Instruc?iunea de la vârf se concentreaz? pe reducerea agresiv? a cheltuielilor ?i pe restabilirea marjelor de profit ridicate cu orice pre?. Planul de restrângere financiar? cuprinde concedieri masive, închiderea sau transferul studiourilor interne ?i sfâr?itul aloc?rii generoase de bani pentru a asigura titluri de la ter?e p?r?i în catalog.
Platforma de abonamente nu va disp?rea, îns? modelul de afaceri agresiv pe care îl ?tiam a fost abandonat. Inten?ia acum este de a sus?ine ecosistemul bazându-se pe colec?ia deja disponibil? ?i pe lans?rile dezvoltate de propriile studiouri ale Microsoft, renun?ând la c?utarea frenetic? de lans?ri ale studiourilor externe în prima zi. Aceast? atitudine pasiv? elimin? cel mai mare atrac?ie al serviciului, transformând ceea ce a fost odat? o vitrin? de inova?ie într-un depozit birocratic de produc?ii interne. Fernando Rizo a detaliat cum aceast? schimbare de realitate a lovit creatorii de jocuri în timpul unei conferin?e interna?ionale.
Aceast? schimbare brusc? a comportamentului reflect? noile direc?ii stabilite de actuala conducere pentru divizia Xbox. Instruc?iunea de la vârf se concentreaz? pe reducerea agresiv? a cheltuielilor ?i pe restabilirea marjelor de profit ridicate cu orice pre?. Planul de restrângere financiar? cuprinde concedieri masive, închiderea sau transferul studiourilor interne ?i sfâr?itul aloc?rii generoase de bani pentru a asigura titluri de la ter?e p?r?i în catalog.
Platforma de abonamente nu va disp?rea, îns? modelul de afaceri agresiv pe care îl ?tiam a fost abandonat. Inten?ia acum este de a sus?ine ecosistemul bazându-se pe colec?ia deja disponibil? ?i pe lans?rile dezvoltate de propriile studiouri ale Microsoft, renun?ând la c?utarea frenetic? de lans?ri ale studiourilor externe în prima zi. Aceast? atitudine pasiv? elimin? cel mai mare atrac?ie al serviciului, transformând ceea ce a fost odat? o vitrin? de inova?ie într-un depozit birocratic de produc?ii interne. Fernando Rizo a detaliat cum aceast? schimbare de realitate a lovit creatorii de jocuri în timpul unei conferin?e interna?ionale.
“Am fost la un eveniment în Italia, am avut câteva prânzuri bune, câteva cine bune cu colegi din industrie ?i ce se aude peste tot este c? multe persoane care urmau s? încheie acorduri Game Pass, ?tii, nimic nu era înc? semnat, dar acordurile erau în stadii avansate. Le-au tras covorul de sub picioare,”
“Ce înseamn? asta? Eu nu cred c? înseamn? c? Game Pass a luat sfâr?it. Înseamn? c? noua conducere a discutat mult despre Game Pass. Cred c? încearc? s?-?i dea seama. Asta este impresia pe care mi-o las?. Dar da, deocamdat?, se pare c? acordurile Game Pass, noi tocmai am f?cut unul la Kaboodle la începutul anului ?i am impresia c? a fost unul dintre ultimele,”
Oprirea brusc? a finan??rii a luat prin surprindere pe mul?i în mijlocul drumului. Reducerea sprijinului pentru dezvoltatorii mai mici pentru a încerca s? salveze bilan?ul trimestrial arat? o viziune extrem de pe termen scurt, sabotând diversitatea care f?cea ecosistemul interesant pentru consumatorul obi?nuit. Cu contractele înghe?ate ?i marile lans?ri ter?e în afara radarului, abonamentul î?i pierde mult din valoarea practic?. R?mâne de v?zut cum vor reac?iona abona?ii când î?i vor da seama c? biblioteca va pierde ritmul de nout??i din trecut.“Ce înseamn? asta? Eu nu cred c? înseamn? c? Game Pass a luat sfâr?it. Înseamn? c? noua conducere a discutat mult despre Game Pass. Cred c? încearc? s?-?i dea seama. Asta este impresia pe care mi-o las?. Dar da, deocamdat?, se pare c? acordurile Game Pass, noi tocmai am f?cut unul la Kaboodle la începutul anului ?i am impresia c? a fost unul dintre ultimele,”