Apple a prezentat sistemului de operare iPhone: OS 4.0

Collapse
X
 
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GamesAreaBOT
    Senior Member
    • Feb 2011
    • 200

    Apple a prezentat sistemului de operare iPhone: OS 4.0

    Apple a prezentat in data de 8, sistemul de operare OS 4.0. Prezentarea a avut loc la sediul firmei din Cupertino si a tinut cam toata ziua. Noile caracteristici are sistemului de operare vor fi incluse in urmatorul upgrade pe terminalele iPhone, iPod Touch si iPad.



    iPhone OS 4.0 dispune de o serie de monificari si noutati printre care se numara multitasking-ul, interfata noua care aduce o functionalitate mult mai buna in utilizare iPhone-ului de catre companii si nu in ultimul rand vine integrat cu sistemul de reclame iAd. Noua versiune va fi disponibila in aceasta vara.

    Steve Jobs nu putea sa lipseasca de la aceasta prezentare, acesta a prezentat foarte relaxat si intr-o maniera foarte punctuala, ce se urmareste prin aceasta noua versiune. A trecut in revista toate noutatile ce urmeaza a fi introduse in noul iPhone OS 4.0.

    Se pare ca toata lumea se intreaba ce nu poate face un iPhone, din cauza aceasta exista o presiune destul de mare asupra Apple. Comunitatea utilizatorilor de Apple s-au strans si au prezentat ce isi doresc sa face noua versiune. Sa speram ca Apple sta cu urechile unde trebuie si isi vor asculta utilizatorii.

    In continuare am sa prezint 7 din cele mai importante noutati din sistemul de operare iPhone 4.0 :

    • Multitasking – reprezinta probabil cea mai importanta nouatate in cadrul terminalelor iPhone. Lipsa acestei capacitati de a rula mai multe programe in acelasi timp afecta ultilizarea iPhone-ului. *Orice aplicatie trebuia intai inchisa pentru deschiderea altei aplicatii. Cum ar fi Skype, e-mail, Pandora sau altele. Acestea nu puteai functiona in background in timp ce utilizatorul pornea alta aplicatie.

    iPhone OS 4.0 pemite rularea mai multor aplicatii in acelasi timp si are o interfata mult mai inovanta in alegerea aplicatiilor active. Pe langa asta, dispune si de cateva servicii *pe care dezvoltatorii le pot folosi pentru aplicatiile ce ruleaza in background (telefonie pe internet, localizare prin GPS sau GSM, muzica sau notificari). Asta inseamna ca putem asculta muzica pe iPhone in timp ce ne verificam emailul sau prmim apeluri prin Skype. Toate astea cu un consum optim al bateriei.

    • Folders – Numarul maxim de aplicatii ce puteau fi afisate pe ecranul unul iPhone era de doar 180. Noul sistem de operare permite crearea de foldere pentru aplicatii, astfel afisarea este extinsa pana la 2000 de aplicatii.
    • eMail – Mult imbunatatit, programul de verificare a emailurile permite folosirea unui singur inbox pentru mai multe conturi de email. Steve Jobs a folosit in prezentare conturi MobileMe, Yahoo si Exchange, insa nu a folosit Gmail.
    • Books – O aplicatie prezenta deja pe iPad, aceasta permite utilizatorilor sa cumpere si sa citeasca online diverse carti. Aproape orice*carte poate fi cumparata si citita pe mai multe device-uri in acelasi timp, cat si sincronizarea bookmarkuri-lor si a notelor intre device-urile unui utilizator.
    • Enterprise – iPhone OS 4.0 pemite managementul de iPhone-uri pentru firmele mari, astfel permitanduse instalarea aplicatiilor de la distanta precum si criptarea emailurilor si a atasamentelor. Practic, Apple incearca sa intre in lumea corporate chiar in competitie directa cu Microsoft.
    • Game center – este un kit ce le permite dezvoltatorilor crearea de jocuri cu o componenta sociala. Aceste jocuri vor putea fi definite mai usor ca jocuri multiplayer prin care un utilizator va putea juca cu alti utilizatori, cunoscuti sau nu, pe anumite servere. Parteneri aleganduse dupa performantele acestora.
    • iAd – Apple nu uita de una dintre cele mai interesante caracteristici ale iPhone OS 4.0, integrarea serviciul de reclame iAd.

    Pe langa cele 7 caracteristici pe care le-am mentionat mai sus, Apple aduce si o serie de aplicatii pentru noul sistemul de operare, toate vor fi disponibile in AppStore.
    Echipa Games Area
Working...