Fundatia Symbian se inchide

Collapse
X
 
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GamesAreaBOT
    Senior Member
    • Feb 2011
    • 200

    Fundatia Symbian se inchide

    Cel putin asta spun “zvonurile” oficiale publicate pe Symbian Guru si pe siteul oficial Symbian.org. Sistemul de operare destinat terminalelor mobile isi inchide portile din data de 17 decembrie, totusi se lucreaza intens la asigurarea unor cai de comunicatie si livrare a pachetelor dorite de developeri (coduri sursa, kituri de instalare, baza de date cu buguri si multe altele). Livrare lor se va face prin intermediul internetului si offline prin CD/DVD cat si stickuri USB. Din pacate livrarea acestora nu se face in mod gratuit (exceptie facand downloadul direct) iar disponibilitatea acestora fiind posibila abia din 31 ianuarie 2011.

    Lista websiteurilor influentate de aceasta decizie:


    Prima versiune de Symbian OS a fost folosita in anul 1999 pe o serie mare de terminale mobile, aceasta a fost cunoscuta si sub numele de ER5 (EPOC Realese 5).

    Mai multe informatii despre istoria Symbian poate fi gasita pe wikipedia aici.

    Pe siteul Symbian Guru se vorbeste mai mult despre acest lucru insa doar un mic pasaj in care se vorbeste despre problemele inchiderii acestui sistem de operare mi-a atras atentia. Cel care a scris articolul se leaga atat de Fundatia Symbian cat si de Nokia pentru faptul ca fac acelasi lucru la nesfarsit. Practic, in ideea lui sistemul de operare cat si Nokia au de suferit in urma acestor decizii, sistemul de operare nu trebuie inchis ci dus la un alt nivel, unul superior in care sa poate tina piept androizilor cat si iubitorilor de mere.

    In opinia mea acest lucru ar fi posibil cu ceva munca si bani pentru investitie.
    Echipa Games Area
Working...